Jelenlegi hely

Hunyadi tér 4 hírek

Megkezdődött a házi focibajnokság a Hunyadi téri telephelyen. A Kolesz All Stars, a Kerítésszaggatók, a Tóló Team és a Folyékony pofájú halak csapatai szálltak versenybe a koli bajnoka címért. A meccseket vezeti Szabados Tamás tanár úr.

Most már teljes jogú kollégisták a Hunyadi téri telephely gólyái. Megdolgoztak érte! Derekasan helyt álltak az éjszakai feladatokban és a gólyavetélkedőben is. A gólyaesküben pedig megfogadták, hogy "jó" kollégisták lesznek.

Tisztelt Szülők!

A beíratkozással kapcsolatos összes információt a cikkben találják meg.

Az cikk mellékletében megtalálható a KSZC Kollégium igazgatói pozíciójának a betöltésére szóló pályázati felhívás.

 Kedves Diákok!

 

Reményeink szerint, a Kecskeméti Szakképzési Centrum idén is megjelenteti népszerűsítő kiadványát, amelyben intézményünk is szerepel.

 

A mellékletben megtalálhatjátok az előző kiadvány anyagát, jó olvasást kívánunk hozzá!

Az előző évekhez hasonlóan a vasárnapi beköltözést követően, még az iskola megkezdése előtt különböző programokkal vártuk a beköltöző tanulókat. Mivel a szeptember elsejei tanévkezdés keddre esett, ezért az elmúlt év tapasztalatait felhasználva, a hétfőn tartottuk meg az úgynevezett  „Sátorverést”. A korábbi évben induló tevékenység, nemcsak az új lakóhelyre, de a tartósabb berendezkedésre is utal, egyben azt tudatosítja, hogy nem egy végleges, hanem csak ideiglenes szállás a diákok számára a kollégium. A telephelyek egyéni sajátosságair épülő, Sátorverő napoknak ez leginkább a mondanivalója, célkitűzése.

Idei tanév sem múlhatott el beköltözés nélkül.

A beköltözéshez tartozik egy sátorverő hét is, amelyről egy szakmai beszámoló is készült.

A képek mind a 3 telephelyünkön készültek.

Nagyon fontos, hogy a kollégisták megismerjék, hogyan őrizhetik meg testi és lelki egészségüket, és minél tudatosabban törekedjenek erre. A magyar népesség egészségi állapota – ahogyan a statisztikák mutatják – több területen is aggasztó. Világviszonylatban elsők vagyunk a tüdőrák okozta halálozások arányát tekintve, de a szív- és érrendszeri betegségek negatív rangsorában is elöl állunk.  Egyértelműen kimutatható az összefüggés a Magyarországon jellemző étkezési szokások, valamint a mozgásszegény életmód és egyes halálozási okok magas aránya között.  A kollégiumi egészségnapokon a kollégisták útmutatást kapnak az egészséges életmódhoz.

Az idei „Egészségnapok” négy napját négy téma köré csoportosítottuk.

Csapatépítő kiránduláson ismerkedtek egymással a KSZC Kollégium három tagintézmények dökös diákjai és tanárai.

Kedves Kollégisták! Tisztelt Szülők!

2018. 09. 26-án, Országos Járőrversenyen vettünk részt. A festői környezetben lévő Pákozdi Katonai Emlékparkban. Az eseményen 18 csapat mérette meg magát. Jöttek Egerből, Debrecenből, Pápáról stb.

Oldalak

Elérhetőségek

Kecskeméti Szakképzési Centrum
Kollégiuma

6000 Kecskemét, Hunyadi tér 4.

Tel.: +36 (76) 480 744

E-mail: kollegium@kecskemetiszc.hu